Profesinio veiklinimo tęstinumas

Vilniaus „Minties“ gimnazijos I a klasės moksleiviai su auklėtoja gegužės 28-ąją vėl vyko į kito iš mokinių tėvų darbo vietą, bendrovę „Energy cells“ energijos kaupimo sistemos operatorę. Vienas iš keturių sistemos baterijų parkų įsikūręs netoli Trakų Vokės. Šįkart mus pasitiko Manto mama Milda Karbauskienė. Nuvedė į ypatingo saugumo objektą, pristatė infrastruktūrą. Bendrovės vadovas – Rimvydas Štilinis. Nuo 2023 m. spalio Lietuvos elektros energijos kaupimo įrenginių sistema prisideda užtikrinant Lietuvos energetikos sistemos saugumą ir galimybę dirbti izoliuotu režimu. Sužinojome, kad Lietuvos siekis, jau 2030 metais šalyje pasigaminti 100 proc. suvartojamos elektros energijos, beveik pusė jos iš atsinaujinančių išteklių (AEI).

Ekskursiją mums vedė projektų vadovas Kšištofas Kmecik ir techninės priežiūros vadovas Mindaugas Kripas. Iš jų sužinojome apie Lietuvoje įrengtą, šiuo metu didžiausią Europoje energijos kaupimo sistemą, jos įrengimą ir finansavimą, baterijų valdymą, būtinąją temperatūrą: aušinamą bei pašildymą, transformatorių veikimą keičiant kintamą ir nuolatinę sroves.  Skiriamą dėmesį atsinaujinančiai energetikai ir daug kito. Beje, čia, šioje srityje dar plačiąja prasme negali pakeisti žmogaus dirbtinio intelekto įrankiai!

„Šok į tėvų klumpes“ – skirta mokinių karjeros ugdymai, todėl sėkmingai auklėtiniai „matavosi“ vadovų, projektuotojų, programuotojų, elektrikų, fizikų ir kitokias specialybes. Patyrė daug gerų emocijų karštą dieną. Praktiškai išnagrinėjo, kas slypi labai brangių įrenginių viduje. Kaip būtų gesinamas gaisras, kad  jis neišplistų...

Ugdymas karjerai  – galimybė plėtoti ir savo karjeros kompetencijas, sudaryti sąlygas tėvams įsitraukti į ugdymo procesą. Labai džiaugiamės geranorišku tėvelių požiūriu į bendradarbiavimą vaikų labui. Dėkojame įmonėms, įstaigoms, kurios mielai priėmė mokinius, įdomiai pristatė savo veiklą.

Šios projektinės dienos tikslas buvo įgyvendintas. Mokiniai susipažino su įvairiomis profesijomis, o galbūt net surado savąją. Galimai geriau žinos atsakymą sau, kur studijuoti netolimoje ateityje.

Visi gavome saldžių ir praktiškų dovanų, užsidėjome baltus vadovų šalmus ir liemenes, tai privalu.

 

Informacija ir nuotraukomis dalinasi

I a auklėtoja Marija Kirkienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas