„Šokome į tėvų klumpes“

Kasmet  visos Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklos kviečiamos būti aktyviomis prisijungiant prie nacionalinės profesinio veiklinimo iniciatyvos. „Šok į tėvų klumpes“ – skirta 1-12 klasių mokiniams. Vyksta nuo 2015 m. ir organizuoja Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros (LINEŠA) Ugdymo karjerai skyrius. Mus taip pat ši iniciatyva sudomino. Teiravomės savo klasės tėvų ar pasikviestų mus į savo darbo vietas ir galėtų pristatyti profesijas, darbo specifiką. Buvome nustebinti pasiūlytomis galimybėmis.

Vilniaus „Minties“ gimnazijos Ia klasės moksleiviai su auklėtoja gegužės 15-ąją nuvyko į vieno iš mokinių tėvų darbo vietą „OPTOMAN“. Mus pasitiko Nikitos motina Natalija Rybakovienė, chemikė. Ji supažindino visus su  įmonės įkūrėju Simonu Kiču, kuris pristatė lazerių optikos raidą nuo įsikūrimo (prieš septynerius metus), lazerinės optikos galimybes, labai prabangias technologijas.  Didelės galios lazerinė optika paliko didelį įspūdį dėl jau taikomo panaudojimo ir netolimų perspektyvų, kai be skausmo gydysime, t.y. plombuosime lazeriu net dantis. Apžiūrėjome gaminių pavyzdžius ir 24 valandas per parą be pertraukų veikiančias sistemas. Visus nustebino, kokios plačios karjeros galimybės lauktų po fizikos studijų VU šiame darbe. Mokymosi motyvacija tikrai naujos kartos mokiniams padidėjo dėl greito technologijų tobulėjimo ir šiuolaikiško praktinio jų pritaikymo.

Pasitelkus mokinių tėvus ugdyti karjeros kompetencijas yra be galo patrauklu dėl daugelio aspektų. Dėkojame už pasidalytą gerąją patirtį  Nikitos motinai ir jos vadovui.

Informacija ir nuotraukomis dalinasi

I a auklėtoja Marija Kirkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas