Ugdėme kompetencijas už gimnazijos ribų

Vilniaus „Minties“ gimnazijos I a klasės mokiniai vasario 9-ąją ugdė savo pažinimo, komunikavimo, kultūrinę ir pilietiškumo kompetencijas.

Ekskursijos metu Lietuvos banko Pinigų muziejuje sužinojo,  kokie buvo pirmieji pinigai žmonijos istorijoje, kaip seniau buvo baudžiami pinigų klastotojai, kiek kainuotume kiekvienas, jei būtume auksiniu. Atrado atsakymus į šiuos klausimus ir daug neįtikėtinų dalykų iš pinigų ir bankų pasaulio. Atsakę į viktorinos klausimus išsispausdino VIENĄ MUŠTINĮ.

Kita dalis – debatai ir rinkimų simuliacija Seimo lankytojų centre. Mums pristatė pagrindinius rinkimų į Lietuvos Respublikos Seimą bruožus ir aktyvaus dalyvavimo rinkimuose svarbą. Gavome vaidmenis (keturių partijų atstovų, rinkėjų, rinkimų komisijos, žiniasklaidos, politologo, visuomenės nuomonės tyrėjo). Pagal vaidmenų dalyvių atmintines, temų ir klausimų sąrašus, mintiečiai pasiruošė ir noriai dalyvavo debatuose. Kiekvienas edukacijos dalyvis atliko savo vaidmenį menamo parlamento rinkimų metu, buvo skaičiuojami balsai ir skelbiami rezultatai. Pilietiškumo pamoką vedė buvusi gimnazijos auklėtinė Skirmantė (dabar Reznikienė). Ji  vedė ir debatus, o mintiečiai analizavo situacijas, bendradarbiavo, argumentavo pristatomas programas, kodėl atstovaujamą partiją, o ne kitą agituoja rinktis balsuojant.

Daug dėmesio skyrėme ekonominiam švietimui. Buvome sudominti vizualiais Pinigų muziejaus grafiniais sprendimais, meno kūrinių integravimu, įvairiais interaktyviais įrankiais, vaizdo, garso ir šviesos efektais.

Abi edukacijos Gedimino prospekte karjeros dieną suteikė naujų žinių ir savarankiškumo.

Informacija dalinasi auklėtoja, mokytoja  Marija Kirkienė ir mokytoja Vitalija Malinauskienė

Vilniaus „Minties“ gimnazija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos