Respublikinė gamtos mokslų konferencija

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2024-04-03
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 25 d. Vilniaus „Minties“ gimnazijoje vyko respublikinė gamtos mokslų konferencija „STE(A)M ugdymas: gamtos mokslų eksperimentinės ir praktinės veiklos mokykloje“. Renginyje dalyvavo apie 100 mokinių iš 24 Lietuvos švietimo įstaigų.

Plenariniuose pranešimuose Fizinių ir technologijos mokslų centro mokslų daktarės Mažena Mackoit-Sinkevičienė ir Raminta Stagniūnaitė atskleidė menines ir žaidybines sudėtingų fizikos ir chemijos mokslų paslaptis. Chemijos mokytojas Georgiy Lazaruk iš Gravitas Schola mokyklos, įsteigtos nuo karo, režimo, negandų bėgantiems vaikams, pasidalino STEAM pasiekimais savo įstaigoje. Organizacija Egzotic SOS supažindino konferencijos dalyvius su savo globotiniais ir veikla.

Gamtos mokslų laboratorijoje vyko teorinė-praktinė konferencijos dalis, kurioje dalyviai atliko laboratorinį darbą „Plazmolizės tyrimas svogūno ląstelėse“, išbandė Vernier jutiklius matuodami tirpalų pH, širdies elektrinius impulsus, moliuskui kvėpuojant sunaudotas / išsiskyrusias dujas ir išklausė pranešimą „STEAM laboratorijos priemonių panaudojimas biologijos pamokose“  (biologijos mokytoja Virginija Spundzevičienė).

Pasibaigus ekskursijai po gimnaziją, savo tyrimų rezultatus pristatė mokiniai.

Ši mokslinė - praktinė konferencija buvo aktuali, atitiko šių dienų gamtos mokslų ugdymo poreikius. Organizuojant konferenciją daug dirbo ne tik gamtos mokslų mokytojai V. Spundzevičienė, V. Kepenienė, S. A. Valčiukas, bet ir visi II b klasės mokiniai. Gausus konferencijos dalyvių skaičius parodė, jog gamtamoksliniai tyrimai švietimo srityje žengia į priekį, kyla vis naujų iššūkių.

 Džiaugiamės puikiais dalyvių atsiliepimais bei renginio vertinimais!

Informaciją paruošė biologijos mokytoja metodininkė Virginija Spundzevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos