Ugdymo karjerai diena Vilniaus „Minties“ gimnazijoje

Kovo 31 d. Vilniaus „Minties“ gimnazijos pirmų klasių mokiniai vyko į  VILNIUS TECH  universitete organizuojamus karjeros ugdymui skirtus renginius. Mokiniai  apsilankė Mechanikos, Architektūros,  Kūrybinių industrijų ir Transporto inžinerijos fakultetuose.

Mechanikos fakultete Ia klasės mokiniai apsilankė  Mechatronikos ir robotikos mokomojoje laboratorijoje, sužinojo apie pramoninių robotų taikymo galimybes ir  jų valdymo ypatybes. Medicininės ir  reabilitacinės technikos laboratorijoje susipažino su išmaniosios biomechanikos technologijomis. Techninės kūrybos ir inovacijų centre dalyvavo paskaitoje apie šiuolaikinės ,,žaliosios“ energetikos technologijas ir netipinius alternatyvios energetikos įrenginius. Mechanikos fakultete mokiniai susipažino su medijų gamyba, 3D spausdintuvais.

Ic klasės mokiniai dalyvavo ekskursijoje po Architektūros fakultetą, fakulteto dekanas Liutauras Nekrošius pristatė pasirengimo studijoms ir studijų galimybes Architektūros fakultete.  Apie architektūros studijų ypatumus su mokiniais pasikalbėjo studentai. Kūrybinių industrijų fakultete mokiniai dalyvavo paskaitoje  apie kūrybą, pramogas ir renginius.

Transporto inžinerijos fakultete Ib mokiniai susipažino su inžinerijos specialybės ypatumais, kur mokslas ir kūryba neatsiejami. Mokiniai  dalyvavo ekskursijoje po fakultetą, susipažino su fakultete veikiančiomis laboratorijomis, perspektyvomis baigus studijas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos