Integruotos pamokos gimnazijos bibliotekoje

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2022-12-19
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 15 d. gimnazijos I a klasės ir gruodžio 16 d. II b klasės mokiniams vyko integruota pamoka apie Genovaitės Raguotienės knygą „Žodžiai apie knygą“.

Pamoką vedė bibliotekininkė Zina Petkevičienė ir dailės mokytoja Liucina Kot. Bibliotekininkė apžvelgė knygos turinį. Dailės mokytoja pristatė moksleivių padarytus knygos skirtukus, supažindino su jų gamybos būdais.

Moksleiviai apžiūrėjo knygų parodą, kurioje eksponuojamos didžiausios ir mažiausios knygos, esančios mokyklos bibliotekoje. Gimnazistai turėjo galimybę palaikyti mažiausią knygutę, kuri telpa delne, ir pakilnoti pačią sunkiausią knygą, sveriančią keletą kilogramų. Bibliotekininkė parodė labai senas knygas iš savo asmeninės kolekcijos, papasakojo apie jų ilgaamžiškumą, senų knygų vertę.

Bibliotekoje veikia III a klasės mokinės Ievos knygų viršelių paroda. IV a klasės mokinės Brigita ir Greta padarė kalėdinę knygų eglutę.

Pirmokai ir antrokai per pamoką buvo aktyvūs, noriai atsakinėjo į bibliotekininkės užduotus klausimus apie knygą. Moksleiviams integruota pamoka patiko, sujaudino bibliotekininkės dovana – knygų skirtukai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos