Europos kalbų dienos minėjimas

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2021-09-26
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26 d., jau 20-ąjį kartą minima Europos kalbų diena. Europos Tarybos iniciatyva sukurta šventė skirta šviesti visuomenę Europos daugiakalbystės klausimais, puoselėti kultūrų ir kalbų įvairovę ir skatinti visus mokytis kalbų. Jos metu stengiamasi parodyti, kaip ir kodėl daugiakalbystė yra viena iš didžiausių Europos vertybių, norima atskleisti, kaip kalbų mokymasis praturtina asmenybę ir padeda pažinti gyvenimą, suteikia naujų idėjų, atveria vartus į nuostabųjį mokslo pasaulį.

Šią dieną Vilniaus „Minties“ gimnazija pasitiko pasipuošusi mokinių darbais. Europos kalbų dieną paminėjome integruotu projektu – „Europos kalbų dienos minėjimas“, apjungiant anglų kalbos ir dailės mokomuosius dalykus, kalbų įvairovę pristatydami per viktorinas, dailės parodą, kultūrinį įvairių šalių paveldą. Anglų kalbos pamokose I A ir I C, II B klasių mokiniai, vadovaujami vyr. mokytojos V. Malinauskienės ir mokytojos metodininkės D. Lavrinovič tikrino savo žinias apie kalbas, Europos Sąjungą. Vėliau šias žinias pritaikė kurdami ir reprezentuodami atitinkamai pasirinktas šalis dailės pamokose kartu su mokytoja L. Kot. Pirmųjų klasių gimnazistai subūrę komisiją – atrinko geriausius darbus, kurie vėliau buvo eksponuojami parodoje.

Antrų, trečių ir ketvirtų klasių moksleiviai dailės ir grafinio dizaino pamokose, pasitelkdami šalių vėliavų spalvas, kūrė abstrakčias kiekvienos šalies kompozicijas, kurios eksponuojamos parodoje bei papildo bendrą parodos visumą.

Parengė: dailės mokytoja Liucina Kot

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos