Pasaulinė Žemės diena

Kasmet kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena. Tai diena, kai kalbama apie mūsų planetai iškilusius pavojus bei visuomenės darnaus vystymosi būtinybę ir svarbą.

Kovo mėnesį gimnazijoje vykdomo integruoto geografijos ir informatikos projekto „Darnaus vystymosi tikslai“ esmė yra ugdyti mokinių tvarumo suvokimą, mąstymą, kaip galima pačiam prisidėti prie darnumo, siekiant užtikrinti geresnę gyvenimo kokybę ne tik sau, bet ir ateities kartoms.

Dalis I a ir I b kl. mokinių sukurtų projektinių darbų (Darnaus vystymosi tikslų švietimo plakatų)  eksponuojama mokinių pamėgtoje gimnazijos poilsio erdvėje.

Kviečiame į parodą ir dalinamės mokinių  mintimis:

Kaip padėti gyvybei? Aš galiu vietoj plastikinių maišelių naudoti daugkartinius maišelius, stengtis naudoti vandenį, tik jei reikia (Margarita I b).

Aš pats asmeniškai galėčiau greičiau nusiprausti ir taip iššvaistyčiau mažiau vandens (Matas I a).

Aš galiu prieš įsigydamas naują daiktą gerai pagalvoti, ar tikrai jo reikia, nešvaistyti  maisto, taupiai jungti šviesą ir nepalikti atsukto vandens krano (Rokas I b).

Aš galiu nešiukšlinti, rūšiuoti šiukšles, taupyti popierių, kaupti makulatūrą ir atiduoti ją perdirbti (Aurelija I a).

Aš galiu dažniau važinėti viešuoju transportu, nei automobiliu ar taksi, nešiukšlinti ir, pamačiusi šiukšlę, ją pakelti ir išmesti (Gabrielė G. I a).

Aš galiu pirkti produktus ir paslaugas iš įmonių, dirbančių tvariai ir atsakingai (Ugnius I b).

Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi. Kiekvienas galime pradėti nuo savęs. Apmąstykime, kaip aš galiu prisidėti prie problemų sprendimo būdų?!!

 

Geografijos ir informatikos mokytojos Irma Patkauskienė ir Vilma Milienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos