Vaikų vasaros poilsio stovykla „Gintarinė vasara“

2023 m. kovo mėn. Vilniaus „Minties“ gimnazija dalyvavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento skelbtame,  Vaikų vasaros poilsio programų konkurse. Laimėtas finansavimas jau 18 metus vykstančiai vaikų vasaros poilsio  programai ,,Gintarinė vasara“. Birželio 12-13 dienomis vykdant programą Vilniaus ,,Minties“ gimnazijos I-III klasių mokinių grupė vyko į pažintinę, edukacinę kelionę „Lietuvos pajūris: Kuršių nerija, delfinariumas, Klaipėda, Palanga“.

Ankstyvą birželio 12 dienos rytą Vilniaus „Minties“ gimnazijos I-III klasių mokinių grupė ir mokytojos pajudėjo link Klaipėdos, kur persikėlę keltu pradėjome kelionę po Kuršių neriją. Ekskursijos metu susipažinome su Kuršių nerijos įspūdingais jūros, marių ir smėlio kopų vaizdais, gyvūnija ir augalija. Juodkrantėje pasivaikščiojome akmens skulptūrų taku ir lankėme Raganų kalną. Neringos legendų herojai linksmino vaikštant  šio kalno takeliais.  Nidoje susipažinome su miestu, sužinojome, kad Nidą sergsti dvi aukštomis pušimis apaugusios kopos. Viena iš jų – Urbo kalnas, ant kurio puikuojasi senasis Nidos švyturys. Užkopus į Parnidžio kopą grožėjomės pačiais gražiausiais šios vietovės vaizdais - senaisiais žvejų namais, Kuršių marių pakrantės pasivaikščiojimų takais, Saulės laikrodžiu – kalendoriumi. Pasimaudę jūroje, atsikvėpę dar aplankėme Pervalkos miestelį ir pasivaikščioję po Mirusias kopas, pajudėjome link Klaipėdos.

Kitą rytą  pailsėję, skaniai papusryčiavę, pasinėrėme į pilną nuotykių Klaipėdos miesto istoriją - apsilankėme kruizinių laivų terminale, panagrinėjome Klaipėdos architektūros paminklų išskirtinius bruožus. Ir dar ne viskas – mūsų laukė šiuolaikiškas delfinariumas, o delfinus galima stebėti ištisas valandas ir nenustoti džiaugtis tokia galimybe! Pakylėti delfinų pasirodymo ir atsisveikinę su uostamiesčiu, iškeliavome link  Palangos. Palangoje apsilankėme botanikos parke- viename iš gražiausių parkų Lietuvos pajūryje, pasivaikščiojome Palangos tiltu, Basanavičiaus gatve ir  pailsėję prie jūros,  pajudėjome link Vilniaus.

Turininga, įdomi ir smagi  kelionė buvo skirta kaip paskatinimas mokiniams už asmeninę pažangą, bendradarbiavimą, veiklą gimnazijoje ir už gerą mokymąsi.

Informacią paruošė socialinė pedagogė Diana Paužienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos