Lapkričio 23-ioji – Lietuvos kariuomenės diena

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2023-11-28
  • Kategorija: Renginiai

1918 metų vasario 16 dieną buvo paskelbtas Lietuvos Nepriklausomybės aktas, o tų pačių metų lapkričio 23 dieną – sukurta Lietuvos kariuomenė, išleistas pirmasis įsakymas kurti Lietuvos ginkluotąsias pajėgas.

„Minties“ gimnazijoje lapkričio  23-24 dienomis šaulių sąjungos atstovai – mūsų gimnazistai antrokas Nojus ir trečiokas Romanas, pirmų  klasių mokiniams  pristatė šaulių sąjungą, paaiškino, kaip ugdyti bei tobulinti įgūdžius būtinus ginkluotai ir pilietiškai (neginkluotai) šalies gynybai. Abu jaunieji šauliai noriai pasidalino savo patirtimi, pademonstravo įgytas žinias bei  sugebėjimus.  Jauniesiems gimnazistams jie priminė, kad pati visuomenė, o tiksliau kiekvienas iš mūsų yra valstybės saugumo ir gerovės kūrėjas tiek kasdieninėje veikloje, tiek grėsmės akivaizdoje.  

Siekiant mokinių dalyvavimo pilietinėse, visuomeninėse veiklose ir jų iniciatyvumo,  lapkričio 24 dieną  gimnazijos II gimnazijos klasių mokiniams organizuotas susitikimas su Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie KAM atstovu Virginijumi Vilkeliu, kuris mokinius supažindino su savo padalinio  veikla ir paaiškino jaunimui, kaip reaguoti paskelbus šalyje  mobilizaciją.

 

Informaciją parengė istorijos mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos