Lapkričio 16 d. – TOLERANCIJOS DIENA

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2023-11-15
  • Kategorija: Renginiai

Šiais metais minime dvidešimt metų, kaip Lietuvoje lapkričio 16 d.  pradėta minėti Tarptautinė Tolerancijos diena. 2023 m. Tolerancijos dienos simbolis –  Tolerancijos žibintas.  Jis skirtas nešti šviesą, kuri turi įveikti blogį.

Vilniaus „Minties“ gimnazijos bendruomenė šią dieną atkreipia dėmesį į korupcijos problemą ir sako:

„NETOLERUOK KORUPCIJOS, būk nešališkas ir elkis skaidriai!

Tegu korupcija visur susiduria su skaidria šviesa, būna apšviesta ir aiškiai matoma!”

Daugiau apie netoleranciją korupcijai: 

Vilniaus „Minties“ gimnazija pirmi metai įsijungė į Skaidrumo Akademijos veiklą. I ir II gimnazijos klasių mokiniai išsakė mintis kaip netoleruoti korupcijos ir Lego metodu kūrė  simbolius gimnazijos antikorupcinei aplinkai. Mokinių idėjos buvo sukeltos į Padlet lentą ir pateiktos gimnazijos bendruomenei. Šiais kūrybiniais mokinių darbais siekiama diskusijos apie tai, kiek dažnai ir kaip atsakingai mes turime kalbėti apie antikorupcijos reiškinį ir  padėti plėtoti pagrindinę gimnazijos skaidrumo idėją, bei antikorupcinių veiklų gaires. Mokiniai yra svarbiausia bendruomenės dalis, kuri formuoja jaunimo požiūrį gimnazijoje ir visuomenėje, sugeba atkreipti dėmesį į svarbius  pilietiškumo ir saugumo klausimus, gali savęs paklausti, kiek sąžiningi ir nešališki  esame. 

Lego serious play mokymo metodu mokinių pateiktos mintys : https://padlet.com/grete200/minties-gimnazijos-mokini-antikorupcin-s-mintys-pasinaudojus-o3dmoi6c6iypd783

Informaciją parengė istorijos ir pilietiškumo mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos