Velykų rytą margučiai ritas

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2023-04-21
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 6-7 d. gimnazijos bibliotekos skaitykloje vyko integruotos pamokos „Šv. Velykų slėpiniai“ I-IV klasių mokiniams. Velykos – gražiausia pavasario, sąlyčio su gamta, žmogiškos šilumos, džiaugsmo, šventė. Tai Kristaus prisikėlimo šventė, o jos simboliu nuo senų senovės yra laikomas margutis.

Susirinkusius sužavėjo technologijų mokytojos Stasės Jurkevičienės pasakojimas apie kiaušinių marginimo būdus. Gimnazistai sužinojo, kad margučių spalvos turėjo magišką reikšmę: žalia spalva simbolizavo pasėlius ir viltį, raudona – saulę bei ugnį, juoda – žemę, mėlyna – dangų, gelsva – subrendusius javus. Dovanojamo margučio spalva atskleisdavo linkėjimus. Bibliotekininkės iš anksto parengė gimnazistų komandoms užduotis: sugalvoti komandos pavadinimą, susijusį su švente, iš žodžio „Velykos“ raidžių sukurti sveikinimą, atsakyti į testo klausimus apie Velykų papročius.

Etikos mokytoja Vita Aliukonytė žaismingai vedė pamokas, skaičiavo mokinių laimėtus taškus, skelbė nugalėtojus ir juos apdovanojo saldžiais prizais. Muzikos mokytojas Ričardas Navickas padėjo mokiniams įtvirtinti žinias, supažindino su Šv. Velykų giesmėmis, stebėjo gimnazistų varžytuves ne tik skaitykloje, bet ir salėje, kur mokiniai rungėsi estafetėse, kas greičiau atneš ir perduos šaukštą su kiaušiniu kitam komandos nariui. Žaisdami mokiniai patyrė nepakartojamų emocijų.

Integruotų pamokų, kuriose dalyvavo 1a, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c, 4 klasių gimnazistai, tikslas buvo pasiektas. Mokiniai suvokė, kad iš kartos į kartą perduodami senieji papročiai nėra sustabarėjęs darinys. Kiekviena karta pagal savo pasaulėžiūrą gali kūrybiškai juos praturtinti, padaryti suprantamus pasikeitusiame pasaulyje.

Bibliotekininkės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos