Integruoto ugdymo diena „Minties“ gimnazijoje

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2021-11-14
  • Kategorija: Renginiai

Tą dieną II gimnazijos klasėms organizuotos veiklos tema „Sveikame kūne – sveika siela“. Dieną pradėjo Lazdynų bažnyčios kunigas salezietis Oliveris Baptista. Jis papasakojo apie savo šalį Filipinus, apie pasirinkimą tapti kunigu ir savo misiją Lietuvoje. Paklaustas kunigas Oliveris pasidalijo mintimis apie Lietuvos žmones, mūsų kalbą, lietuviškos virtuvės ypatumus.

Vėliau mokiniai žiūrėjo filmą „That Sugar“ apie cukraus žalą žmogaus organizmui. Su chemijos ir technologijų mokytoja dešimtokai atliko eksperimentą „Faraonų gyvatės“, kepė „pyragus“, gamino „limonadą“. Šie bandymai akivaizdžiai parodė neigiamą cukraus poveikį organizmui. II klasių mokiniai Livija, Justas, Vaidotas, Viktorija, Rokas, Aistėja parengė prezentacijas užsienio kalbomis apie įvairias ligas (diabetą, nutukimą, dantų kariesą), sukeltas cukraus pertekliaus žmogaus organizme.

Baigę integruotas veiklas mokiniai apmąstė ir vertino renginį mokymosi platformoje „Kahoot“. Integruoto ugdymo veiklos, organizuotos užsienio kalbų, chemijos, IT mokytojų, daugeliui dešimtokų patiko ir buvo naudingos, kai kam ne visos veiklos atrodė patrauklios, kai kas buvo nusiteikęs tik stebėti...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos