Pirmokų diena gimnazijoje. „Donorų žaidimas“

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2022-10-17
  • Kategorija: Renginiai

Šį penktadienį, spalio 14 d., Vilniaus „Minties“ gimnazijoje vyko pirmokų krikštynos. Pirmokams  nuotaikingą, kupiną fizinių išbandymų šventę surengė ketvirtokai, pasitelkę aktyvias veiklas ir interaktyvų „rolių“ žaidimą.

Pirmokai atvyko į šventę apsirengę baltai ir pasiruošę tapti visaverčiais gimnazijos nariais. Juos pasitiko baltus chalatus vilkinčios seselės, vyr. gydytoja ir juodai apsirengę kiekvienai klasei priskirti kuratoriai-vedliai. 

Vyr. gydytoja pasidžiaugė, kad jų gretas papildė šitiek daug naujų donorų. Na, o tam, kad įsitikintų donorų tinkamu fiziniu  pasirengimu bei psichine būkle, gydytoja pasiūlė būsimiems donorams sporto salėje pasitikrinti sveikatą.

Pirmokai gavo vitaminų, po  lengvos mankštelės buvo paskirstyti į grupes ir atliko įvairias jiems skirtas užduotis: vyko estafetės, buvo matuojamas kraujo spaudimas, tikrinama širdis, regėjimas, skiriamos rekomendacijos. 

Vyr. gydytoja Adriana gimnazijos aktų salėje  paskelbė estafečių ir sveikatos įvertinimo rezultatus, atrinkti  du tobuliausi donorai iš kiekvienos klasės. Būtent juos gydytoja iškilmingai pakvietė už širmos ,,duoti kraujo”. Renginį vainikavo šmaikšti, bet nuoširdi ir visiškai rimta priesaika, kurią pirmokai turėjo duoti atsiklaupę ant kelių. 

Po priesaikos ketvirtokai pasveikino pirmokus, juos pakrikštijo ir išdalino krikštą liudijančius lipdukus. Galiausiai visi drauge ragavo „kraujo“ ir juokėsi. 

Krikštynos pirmokams yra puiki galimybė artimiau pažinti mokyklos tradicijas, sutvirtinti tarpusavio ryšius ir susidraugauti atliekant komandines užduotis. Sveikiname pirmokus oficialiai prisijungus į „mintiečių“ gretas! 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos