Autorinio kino filmo „How to Have Sex“ peržiūra

  • Paskelbė : Vilma Milienė
  • Paskelbta: 2024-03-21
  • Kategorija: Aktualijos

Vakar Vilniaus „Minties“ gimnazijos II c klasės mokiniai su auklėtoja dalyvavo autorinio kino filmo „How to Have Sex“ peržiūroje ir edukaciniame „Kino pavasario“ užsiėmime su psichologėmis-psichoterapeutėmis Morta Dailide ir Milda Vickute-Bradauskiene. 

Edukacija kvietė vyresnių klasių mokinius tyrinėti ir pažinti bendraamžių įtakos ir asmeninių ribų sankirtos temą. Interaktyvi anoniminė apklausa apie atskiras filmo ištraukas leido moksleiviams geriau pažinti savo įsitikinimus, asmenines ribas ir tai, kokie spaudimo būdai jiems paveikiausi. Psichologės dalinosi mintimis apie bendraamžių įtakos reikšmę priimant sprendimus ir skatino atkreipti moksleivių dėmesį į signalus, kurie informuoja, jog yra pažeidžiamos jų arba kito žmogaus ribos. 

Filmas moksleiviams labai patiko ir vertė susimąstyti. Filme pagrindinės veikėjos pateko į vakarėlių, pasimatymų ir vėlyvų lėbavimų sūkurį, kur nesiliovė garsi muzika, o ore tvyrojo alkoholio ir prakaito kvapai – tai turėjo būti pati geriausia vasara jų gyvenime… 

Informaciją paruošė teatro mokytoja ir II c kl. vadovė  Raminta Paukštytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos